Het redigeren van teksten

Het redigeren van teksten

Wanneer u een belangrijke tekst hebt geschreven voor bijvoorbeeld uw website, is het belangrijk dat u deze tekst laat redigeren. Maar wat houdt redigeren precies in? En waarom is het zo belangrijk om teksten te laten redigeren?

Wat is redigeren?

Redigeren is het nakijken en corrigeren van teksten. Tijdens het redigeren van een tekst worden de laatste verbeterpunten uitgevoerd. Er komt géén compleet nieuwe tekst of opbouw en ook geen nieuwe informatie. Bij het redigeren van een tekst wordt er puur gekeken naar opmaakfouten, onduidelijke zinnen en naar spel-, stijl- en grammaticafouten. Na het redigeren van de tekst is deze klaar voor publicatie op bijvoorbeeld uw website, blog, nieuwsbrief of document.

Bel mij 06 41111513

Waarom teksten redigeren

Het is noodzakelijk om belangrijke teksten te laten redigeren. U wilt namelijk niet dat uw lezers, na het lezen van uw inhoudelijk goede tekst, enkel de taalfouten onthouden. Een foutloze tekst komt daarnaast een stuk professioneler over. Laat daarom altijd voor de zekerheid uw teksten redigeren.

Redigeren is de allerlaatste controle voordat een tekst wordt gepubliceerd. Bij het redigeren van teksten kijkt de redigent, ook wel tekstverbeteraar of redacteur genoemd, naar veel verschillende aspecten zoals:

  • Consequent gebruik van terminologie
  • Spel-, stijl- en grammaticafouten
  • Overbodige woorden
  • Zinsformulering
  • Stopwoordjes
  • Leesbaarheid
  • Tekstlengte
  • Leestekens

Bovendien vertelt een tekstverbeteraar u of uw teksten geschikt zijn voor de doelgroep en geeft adviezen over duidelijker taalgebruik. Daarnaast kan een SEO-tekstschrijver bekijken of uw teksten ‘zoekmachinevriendelijk’ zijn.

Dé tekstverbeteraar in Enschede en omgeving!

Uw teksten laten corrigeren of redigeren in Enschede en omgeving? KleesMedia is dé tekstverbeteraar voor websites, blogs, nieuwsbrieven, (hand)boeken, documenten, rapporten, scripties, zakelijke of wetenschappelijke teksten, papers, jaarverslagen, folders, offertes, workshops, cursussen of trainingen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan nu contact op!

Neem vrijblijvend contact op >